LWDXG – Lake Wettern DX Group Rotating Header Image

AM-testet 6:e feb

Ska jag göra ett försök på AM-testet i år? Ska jag ge mig ut eller köra hemifrån? Vilken radio och antenn ska jag packa med i så fall?

Resultatet av alla dessa frågor blev att jag packade med mig min ”allt i ett”-låda innehållande en ICOM IC-706mkII, en Signalink och ATUn LDG Z-11Pro.
Till detta anslöt jag min ”Malte-antenn” (2 x 20m koaxdipol). Ett 75 Ah bilbatteri och ett extra i reserv strömförsörjde det hela. För att få den bästa tänkbara sändningsplatsen åkte jag upp på Vaberget (i närheten av LWDXG klubbstuga). Efter att ha lyckats sätta fast mitt kastlod ca 6 meter upp i det tilltänkta trädet rann tiden iväg för mig efter som jag nu var tvungen att hitta ett nytt provisoriskt lod. Ca en kvart in i tävlingen var jag redo att ge mig in i bruset. Eftersom det var mitt första försök att sända amplitudmodulerat blev resultatet i tävlingen inget vidare. Det var mycket svårare än jag hade kunnat tänka mig. Många stationer låg nära varandra och man var tvungen att försöka sålla ut den man försökte få QSO med.
Mitt resultat blev tillslut 7 kontakter, vilket jag nu i efterhand grämer mig lite över. Ett par till QSOn skulle jag kunnat klämma in!

Med -8 grader i bilen var det rätt så skönt att packa ihop och bege sig hemåt efter tävlingens slut. Vi kanske hörs på AM vid nästa tillfälle i augusti?

//Fredrik
SA6CJZ (SF6C)

En kommentar

  1. SA6AYN skriver:

    Gött jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.