LWDXG – Lake Wettern DX Group Rotating Header Image

Medlemsporträtt

Möt några av LWDXG:s medlemmar

sm6ctq

SM6C (Kjell SM6CTQ) vann våromgångens portabeltest 2008. QTH var vid Bottensjöns strand. Temperaturen var minus 2 grader och det var en kylig vind från sjön. Rigg ICOM 706 och antennen en  dubbeldipol för 80 och 40 meter.


sm6cvx

Hans SM6CVX har två gånger varit ute på radioexpedition. Här ser vi Hans i operationstagen från någon ö utanför Papua Nya Guinea. Hans har vid flera tillfällen berättat om dessa äventyr. Enligt säkra källor planeras fler expeditioner.


sm6tis

SM6TIS Bert hjälper ofta till med tävlingen på 2 m. Här är en av våra administratörer för den nya hemsidan.


sm5kri

SM5KRI Krister är en av våra nyaste medlemmar och som har hjälpt till att ta fram den nya hemsidan. Krister är huvudsakligen aktiv portabelt med sin QRP-rigg. Infällt i bilden är en bild från toppen av Hovvärken, 1125 möh vid Lofsdalen i Härjedalen som får ett besök varje sommar.


p8190205

SM6YJS Malte I tävlings-sammanhang använder Malte anropssignalen SA6N. Malte bor norr om Karlsborg och han är aktiv på CW i det s.k QO-nätet. Han är även aktiv i alla tävlingar från 70 cm och upp till HF där han bl a deltar i månadstesterna.


sm6ybr

SM6YBR Brita XYL till SM6JSM. Brita är intresserad av månadstesterna på 40 och 80 meter vilket resulterat i fina placeringar. Brita har ett vackert QSL-kort och hon är noga med att kvittera alla nya förbindelser. SM6YBR tävlar för klubb SK6WW.


sm6jsm

SA6A (SM6JSM Eric) är en av operatörerna för klubbstationen SK6W. Eric tävlar med stor framgång på 6M och 10M och återfinns i den absoluta toppen i resultatlistorna. Förutom de inhemska tävlingarna deltar han även i de av CQ- och ARRL-anordnade tävlingarna. Eric är anställd på SSA-kansli i Karlsborg som kanslichef. Eric tävlar för klubb SK6WW.


sm6bbm_370

SM6BBM, Kalle är klubbens tekniker. Kalle har tidigare varit anställd vid Kråks sändarstation i Karlsborg. Stationen styrdes på fjärr från Stockholm Radio. Alla kluriga problem löser Kalle och han är en tillgång vid klubb-stationen SK6WW (SK6W)


sm6ctc

SM6CTC, Kurt Jansson är en av operatörerna vid klubbstationen SK6W.
Kurt har även fina resultat på DXCC. Totalt 342 länder blandat CW och FONI.
Endast FONI 330 länder och CW 324 länder


sm6uck

SM6UCK/SM6H, Kjell Karlsson från Tibro har alltid varit intresserad av radio och har varit lyssnaramatör under många år. 1985 blev Kjell synskadad och fick göra ett antal transplantioner. Under sjukskrivningen lärde han sig telegrafi och 1991 fick han A-certifikat. Kjell testade BPSK31 och tyckte det var mycket spännande, där man med enkla medel och låg effekt kunde köra DX.
Stationen som används för BPSK31 är en Kenwood TS-570D, RigExpert med eget ljudkort, SpiderBeam med G5RV samt en 10-80m GP.


sm6qa

SM6QA K-G är aktiv i NAC-tävlingarna på 1296 från SK6WW klubbstuga på Vaberget. K-G återfinns bland de främsta i varje deltävling och har de senaste sju åren vunnit i distrikt 6.
I maj omgången skötte SM6JSM datorn och ordnade sked.


sm6qa

SM6IPL Roland QTH i Mölltorp som ligger utanför Karlsborg. Rolands radiointresse är för de höga frekvenserna.


Fler porträtt av medlemmar är välkomma.